news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Здружение на граѓани - ГАЛЕБИgalebi-logo ул. "Ацо Шопов" бр.42
1413 Чашка
e-mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
тел: ++ 389 43 241 166
моб: ++ 389 70 453 592

Здружението на граѓани “Галеби” е непартиска, непрофитна, доброволна организација која е формирана  со слободно здружување на граѓани од територијата на општина Чашка за заштита на младата популација од овој регион, со цел поддршка во интеграцијата на младите во општеството.

Дата на регистрација: 24. 02. 2003 год  ЗГФ. Бр 3/2003
Седиште на здружението: нас. Чашка - општина Чашка
Број на членови: 119

Овластен преставник на Здружението е Претседателот на З.Г.Галеби 

Основни цели на здружението се:

1. Подобрување на меѓуетничките односи;
2. Подобрување на културно забавниот живот кај младите;
3. Остварување на правата на децата;
4. Подигнување на моралната свест на населението;
5. Заштита и подршка на младите;
6. Заштита од загадување од било каков одпад;
7. Промоција на евроатланските интеграциони процеси.
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner