news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Фондација за локален развој и демократија – ФОКУС Велес

Logo-Fokus-final Ул.Трајче Панов 22
1400 Велес
Тел.++ 389 43 221 583 
Факс ++ 389 43 212 450
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.ngocenters.org.mk

Фондацијата е формирана во 2006 година со трансформација на Центарот за поддршка на НВО-Велес. Со своето делување дава придонес во локалниот развој и развојот на граѓанското општество и демократијата во општините Велес, Чашка, Градско и Лозово.

Основни цели на Фондацијата се:

1. Зголемување на учеството на граѓаните во процесите на одлучување и развојот на заедницата;

2. Воспоставување на практики за транспарентно и одговорно општинско владеење;

3. Создавање услови за креирање практики и унапредување на одговорно општинско владеење со пошитување на принципите на добро владеење;

4. Развој на регионална и меѓународна соработка.
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner