news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Постојат голем број на здруженија на граѓани од Велес и Чашка , како и од други градови на Република Македонија кои делуваат на територија на Општина Чашка.
Само дел од нив се:

1.Здружение на лица заболени од церебрална парализа Велес преку Дневен центар „ Детелина“ Населба Чашка
2.КУД „ Тодор Јанев“ Населба Чашка
3.ЗГ „ Амбиенталисти“ Горно Јаболчиште
4. ЗГ „ Разбој“ Велес
5.Здружение на спортски риболовци„ КРКУШКА“ Велес
6.Здружение на спортски риболовци „ БАБУНА“ Велес
7. Фондација за локален развој ФОКУС Велес
8.Извиднички одред„ Димитар Влахов“ Велес
9.ЕГ „ Грин Пауер “ Велес
10.ЕД „ Вила Зора “ Велес
11.ЗГ „ Зидан Мост“ Богомила
12. ЗГ„ Зелен рај“ Велес
13.ЗГ „ Агрохеликс“ Населба Чашка
14. Планинарско друштво „ Чеплес “ Велес
15.Здружение на финансиски работници Велес
16.Организација на жени Велес
17.Фондација Евро Центар Свети Николе
18.Здружение на комунални инспектори на Република Македонија
19.Планинарско друштво Гемиџии Велес
20.Доброволно противпожарно друштво „ БАБУНА“ Чашка
21.ЗГ Велес бајкинг Велес

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner