news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Општина Чашка Ве известува дека на ден 29. 06. 2020 година (понеделник) во раните утрински часови - од 05.00 до 08.00 часот, на територијата на Општина Чашка, поради заштита од комарци ќе се врши авионска дезинсекција (ПРСКАЊЕ) на населени места и јавни површини, со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови.

Со Авиотретманот ќе бидат опфатени следните населени места и јавни површини: Течението на реките Тополка, Бабуна, Изворчица и Мелничка река, населените места: Населба Чашка, Лисиче, Еловец (оризови насади), Раковец (Општинска депонија), Отиштино, Бањица, Богомила, Согле, Теово, Населба Оморани, Мартолци, Извор, Мелница и Лисиче.

Во случај на промена на временски услови (врнежи, ветер) прскањето ќе ...

биде одложено за наредниот ден во истиот временски период.

 

Се известуваат пчеларите, за време на прскање и 3 до 4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner