news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Советот на Општина Чашка е составен од 11 (единаесет) члена, избрани на локалните избори одржани во 2017 година и е во следниот состав:

1.Фемих Бејлуров             Преседател на совет на Општина Чашка
Населено Место:              с. Горно Јаболчиште
Партиска припадност:       Коалиција Заедно за подобра иднина

2.Ибраим Исмаиловски
Населено место:               с.Мелница
Партиска припадност:       Коалиција предводена од СДСМ

3.Горан Стојановски
Населено место:              населба Чашка
Партиска припадност:      Коалиција предводена од ВМРО ДПМНЕ

4.Борче Анѓеловски
Населено место:              с.Богомила
Партиска припадност:      Коалиција предводена од ВМРО ДПМНЕ

5.Рамадан Амзов
Населено место:              с.Горно Јаболчиште
Партиска припадност       Демократска Унија за Интеграција

6.Каме Мирчевски
Населено место:              с.Извор
Партиска припадност:      Коалиција предводена од ВМРО ДПМНЕ

7.Жаклина Постоловска
Населено место:              населба Чашка
Партиска припадност:      Коалиција предводена од СДСМ

8.Елизабета Дојчиновска
Населено место:              населба Чашка
Партиска припадност:      Коалиција редводена од ВМРО ДПМНЕ

9.Руштид Садиков
Населено место:              с.Горно Јаболчиште
Партиска припадност:      Коалиција предводена од  СДСМ

10.Халит Фератов
Населено место:              с.Горно Јаболчиште
Партиска припадност:       Коалиција заедно за подобра иднина

11.Муамед Ахмедов
Населено место:              с.Горно Јаболчиште
Партиска припадност:      Демократска Унија за Интеграција


КОАЛИЦИЈА ПРЕДВОДЕНА ОД СДСМ
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА-СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА -НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА-ЛДП, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА-ДСВМ, НОВА АЛТЕРНАТИВА-НА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ПЕНЗИОНЕРИ И ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА-ПОПГМ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА-СДУ, ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ-ДС, СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА-СНСМ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА, ДОМ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ-ПЦЕР, ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ДОСТОИНСТВО-ППД, ПАРТИЈА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРОМЕНИ-"ПЕП"21, АЛИЈАНСА ЗА ПОЗИТИВНА МАКЕДОНИЈА-АПМ, ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА-ПЕИ, ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА-ПДТ, СРПСКА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА-ССМ, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ-ДПР, ОБИДЕНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕДНАКВОСТ НА РОМИТЕ-ОПЕР, ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА-ОМ, МАКЕДОНСКА ОБЕДИНИТЕЛНА РЕФОРМСКА ОРГАНИЗАЦИЈА-РАБОТНИЧКА ПАРТИЈА-МОРО-РП, ПРЕДВОДЕНА ОД СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА-СДСМ

КОАЛИЦИЈА ПРЕДВОДЕНА ОД ВМРО-ДПМНЕ
ВМРО-ДПМНЕ (ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО), СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ГРАЃАНСКА ОПЦИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА-ГРОМ, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО-ДП(ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), МАКЕДОНСКА АКЦИЈА(МААК), ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ, РОМИ ОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА, ДВИЖЕЊЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ, СОЈУЗ НА ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ, ПРЕДВОДЕНА ОД ВМРО-ДПМНЕ(ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО)

КОАЛИЦИЈА ЗАЕДНО, ЗА ПОДОБРА ИДНИНА
ДВИЖЕЊЕ БЕСА И АЛИАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner